Snabba leveranser inom 1-3 arbetsdagar

Chanel N°5 EdP

  • 1 195 kr

Chanel N°5 Eau de ParfumDoften med stort D. Parfymernas legend. Lyx dold i en flacon. Det är Eau de Parfum Chanel N°5, alla tiders mest kända doft, som även stj


Tillgänglig
Leverantör: Chanel
Dela

Chanel N°5 Eau de Parfum

Doften med stort D. Parfymernas legend. Lyx dold i en flacon. Det är Eau de Parfum Chanel N°5, alla tiders mest kända doft, som även stjärnan Marilyn Monroe använde.

Unna även du dig denna ikoniska doft som inte kan jämföras med någon annan, trots att den lanserades för många år sedan. Detta eftersom kvalitet, stil och kvinnlig charm är tidlöst.

  • ikonisk doft från året 1921, alla tiders mest kända parfym
  • puderdoft med blommiga och träiga toner
  • perfekt till festliga tillfällen

Doftens sammansättning
Först kommer du att känna aldehyd, ylang-ylang, neroli och citrusnoter. Sedan träder de milda noterna av rosor, liljekonvaljer och jasmin fram. Doftens grund består av ambra, finsmakarens vanilj och varmt sandelträ med patchoulins orientaliska touch.

Doftens historia
Eau de Parfum Chanel N°5 för kvinnor lanserades 1921 av den kända modedesignern Gabrielle “Coco” Chanel. Gabrielle önskade att den skulle återspegla hennes barndomsminnen från franska Aubazine. Detta lyckades kemisten Ernes Beaux med och han skapade flera olika varianter. Gabrielle gillade mest det femte förslaget, som även gav namnet till denna ikoniska doft. De första hundra flaconerna var avsedda som present för modedesignerns bästa kunder och sedan börjades den sälja i Chanels butik. Även efter 100 år på marknaden tillhör Chanel N°5 en av världens populäraste parfymer.


toppnoter: Aldehyder, Neroli, Ylang-Ylang, Bergamott, Citron
Hjärtnoter: Jasmin, Ros, Liljekonvalj
Basnoter: Sandelträd, Vanilj, Vetiver, Sibetkatt, Bärnsten, Patchouli, Mysk
Doftkategori: blommig, aldehydLär dig mer om parfymer:

Det vanligaste sättet att beskriva en parfym är genom att fördela parfymen i 3 olika delar. Det vi kallar för toppnot, hjärtnot och basnot. toppnoten är den första doften du känner efter appliceringen. Efter ca 10 minuters tid börjar hjärtnoten ta sin plats och denna brukar ligga kvar någon timme. Basnoten som är normalt sätt den största delen av parfymen ansvarar för hela doftens hållbarhet. 

Kort om oss

Parfina erbjuder dig parfymer för henne & honom. Upptäck trendiga dofter från världens lyxigaste varumärken, följ med på en doftresa du sent kommer glömma.